Bakkerij

 

Ik ben eind juni 1989 gestopt met werken in het Diaconessenhuis in Groningen. Op dat moment eindigde ook mijn opleiding aan het KMBO.

 

Op 1 juli begon ik met werken in de bakkerij van mijn ouders, cakebakkerij Weering in nieuwe Pekela.

 

In de bakkerij bakten we een aantal verschillende soorten cake, zoals margarine cake, roombotercake, rum rozijnen cake, amandelcake, chocoladecake, pepernotencake, kruidcake, kruidcake met rozijnen en cup cakes.

 

Wij bakten de cake volgens grootmoeders recept.

 

De werkdagen waren best wel lang, daar komt bij dat we ruim een half uur heen en een half uur terug moesten rijden van Haren naar Nieuwe Pekela.

 

Maar ik heb het werk met erg veel plezier gedaan.

 

In 1993 verhuisde de bakkerij van Nieuwe Pekela naar Glimmen, dat was een stuk dichter bij, want we zijn ook bij de bakkerij gaan wonen, ik sliep zelfs boven de bakkerij.

 

Dat scheelde een hoop reistijd, maar aan de andere kant, daardoor was ik eigenlijk ook altijd aan het werk, nog even dit doen of nog even dat afmaken. En dan begon ik op zondagavond al weer om de voorbereidingen te treffen voor de maandag.

 

 

 

Een leuke gebeurtenis die ik tijdens het werk mee heb gemaakt.

 

 

 

Amandelolie.

 

Mijn vader en ik gingen op een dag experimenteren met het maken van amandelcake. Om de smaak van amandel te versterken moet er een klein beetje amandelolie aan het beslag toegevoegd worden.

 

Ik mengde het beslag, terwijl mijn vader een klein beetje amandelolie in een plastic bekertje op de werktafel zette.

 

Het beslag was zover klaar, mijn vader wilde het bekertje met amandelolie pakken, maar deze was nergens te vinden.

 

Hij begon sterk aan zichzelf te twijfelen, had hij het bekertje nu wel of niet klaar gezet?

 

Hij wist het niet meer, dus pakte hij een nieuw bekertje om er opnieuw amandelolie in te doen. Mijn vader zette de fles amandelolie weg, hij keek weer naar het bekertje en zag dat het bekertje al voor de helft aan het oplossen was.

 

Toen was het ook duidelijk waar het eerste plastic bekertje was gebleven.

 

Amandelolie is, zo kwamen we te weten, erg sterk spul en moet dus heel erg verdund worden om te kunnen consumeren.

 

De cake is uiteindelijk heel erg lekker geworden, we hebben deze cake dan ook opgenomen in ons assortiment.

 

 

 

Ik heb al met al 10 jaar en 1 maand gewerkt in de bakkerij. Ik heb mij na deze 10 jaar laten omscholen in de richting van informatica aan het Sonneheerdt in Ermelo.

 

(c) jarko Weering. gehost door Hosting Eelde.