Diploma uitreiking dochter

Op dinsdag 12 juli 2022 werden wij op de school van onze dochter, Janita verwacht, onze dochter was dit jaar namelijk geslaagd voor haar school. Om 9.30 uur dienden we aanwezig te zijn op het scholplein.

Jammer genoeg werd de diploma uitreiking nog gehouden volgens de corona maatregelen, daardoor kregen we niet alle mooie anekdotes te horen van alle klasgenoten van Janita.

Een voor een werden de leerlingen op volgorde van achternaam de school binnengeroepen. Janita heeft de pech dat ze mijn achternaam, Weering, heeft gekregen, daardoor is ze zo ongeveer als laatste aan de beurt om de school binnen te gaan.

Maar eindelijk is het dan zover.

Over de rode loper gaan we de schol binnen. We lopen door een erehaag van leraren die lawaai maken met van alles. Dan de trap op en een lokaal binnen.

Daar wordt ons een filmpje getoond van de schooldirecteur die de leerling feliciteert met het behaalde resultaat. Eerlijk gezegd viel me dit een beetje tegen, hij was er zelf niet eens bij aanwezig.

Vervolgens gingen we door naar een volgende lokaal waar we een toespraak kregen van een leraar.

Tot slot naar het lokaal waar de mentor van Janita op ons zat te wachten.

Daar kregen we uiteindelijk een mooie toespraak van haar.

Janita kreeg een hart onder de riem gestoken, ze mag er zijn, ze moet alleen meer in zichzelf gaan geloven, want ze kan het.

Janita gaf toe dat ze best wel zenuwachtig was voor het examen, waarop de mentor aangaf dat zij totaal geen bedenkingen had of Janita al dan niet zou slagen, want Janita ging dat gewoon doen.

De mentor gaf aan dat zij zich iedere keer verheugde op het 10 minuten gesprek met de ouders van Janita, want het was altijd erg gezellig en af en toe kreeg ze zelfs bemoedigende woorden toegesproken. Dat was natuurlijk erg leuk om te horen.

Janita kreeg nog een serie foto’s van ieder jaar dat ze op AOC Terra heeft gezeten. Dit was natuurlijk best een beetje hilarisch, want meiden willen niet zien hoe ze er een paar jaar geleden uit hebben gezien.

Na het ondertekenen van de diploma hebben we nog even een drankje gedronken op het terras buiten.

Daarmee was de diploma uitreiking een feit.

Ik ben erg trots op onze dochter.

Nu vakantie vieren en na de zomervakantie gaat Janita naar het Drenthe college in Assen voor de opleiding Helpende zorg en welzijn.

(c) jarko Weering. gehost door Hosting Eelde.